LACHGASGEBRUIK IN HET VERKEER WORDT VERLEDEN TIJD.

Lachgasgebruik in het verkeer is in een relatief korte tijd een groot probleem geworden in Nederland. Veel gemeenten zitten met het lachgasgebruik in de maag, omdat het voor veel overlast zorgt en het aantal verkeersincidenten waarbij lachgas in het spel is, enorm stijgt. Om het lachgasgebruik achter het stuur onder jongeren tegen te gaan, start jongerenorganisatie TeamAlert vandaag een nieuwe campagne: Rij Ballonvrij.
(1/3)
Lachgasgebruik onder jongeren is de laatste jaren enorm toegenomen. Het wordt gebruikt tijdens het uitgaan en vaak in de auto. De auto is dé plek voor jongeren om het middel te gebruiken, volgens eerder onderzoek van TeamAlert. De stap om dan onder invloed van lachgas te gaan autorijden is klein en door het effect van lachgas zien de jongeren de gevaren van het rijden onder invloed niet meer.

(2/3)
Ze slingeren van rijbaan naar rijbaan, rijden te snel of juist te langzaam of verliezen de controle over hun auto, met alle gevolgen van dien. Voor TeamAlert is het duidelijk: lachgasgebruik in het verkeer is levensgevaarlijk. Rij Ballonvrij” richt zich niet alleen op bestuurders die lachgas gebruiken, maar ook op de passagiers in de auto. Uit onderzoek van TeamAlert blijkt dat zij elkaar niet aanspreken op hun gevaarlijke gedrag.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…