Little Richard (87) overleden

Vandaag overleed rock-‘n-roll-legende Richard Wayne Penniman, beter bekend als Little Richard, op 87-jarige leeftijd. Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone bevestigde het bericht van het heengaan van The Real King Of Rock-‘n-Roll.

Hij was één van de grondleggers van de rock-‘n-roll, maar verkende ook muziekstijlen als gospel, rhythm & blues en soul. Zijn meest invloedrijke opnamen maakte hij voor het Specialty-label in Los Angeles, met titels als ‘Tutti Frutti’, ‘Keep a-Knockin’, ‘Long Tall Sally’, ‘Rip It Up’, ‘Ready Teddy’, ‘The Girl Can’t Help It’, ‘Lucille’ en ‘Good Golly Miss Molly’.

In de eerste helft van de jaren zestig mocht hij de leden van Britse bands als The Beatles, The Rolling Stones en The Kinks tot zijn grootste fans rekenen.

Little Richard werd in 1986 als één van de eersten opgenomen in de ‘Rock and Roll Hall of Fame’. In 2004 koos muziekblad Rolling Stone hem tot nummer 12 in de lijst van de 100 beste artiesten aller tijden.

In 2003 werd hij toegevoegd aan de ‘Songwriters Hall of Fame’. In 2008 kreeg hij  een ster in de ‘Music City Walk of Fame’.

Vooral bij Paul McCartney’s zangstijl in de uptempo rock-‘n-roll-nummers is de invloed van Little Richard hoorbaar. Ook artiesten als Bob Dylan, Bob Seger, John Fogerty, Prince en Michael Jackson werden onmiskenbaar door hem beïnvloed.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Tee Set - Mary Mary (take Me 'cross The Water)

Laden...

Laden

Laden…