Meimaand is voetbalmaand in vitrines van de gemeente Rucphen

In de maand mei staat het International U10 Tournament centraal in de vitrines van het gemeentehuis. R.K.S.V. Rood-Wit organiseert op 1 en 2 juni voor de vijfde maal het succesvolle International U10 Tournament. Dit jeugdvoetbaltoernooi trok al veel voetbalverenigingen uit binnen- en buitenland naar onze gemeente. Via onder meer een expositie in de vitrines brengt de gemeente het evenement onder de aandacht van de inwoners en bezoekers van het gemeentehuis.

Trots
R.K.S.V. Rood-Wit is trots op de vijfde editie van het Rood-Wit International U10 Tournament 2019. De gemeente Rucphen is ook zeer verheugd voor de vijfde maal zoveel nationale en internationale spelers te mogen verwelkomen. “Als gemeente stimuleren we sporten en bewegen”, aldus wethouder Martien de Bruijn, onder meer verantwoordelijk voor sport. “We zijn dan ook bijzonder trots dat R.K.S.V. Rood-Wit dit jaar voor de vijfde keer dit internationale jeugdvoetbaltoernooi organiseert. Een spectaculair lustrum. Dit toernooi zet onze gemeente op sportief gebied internationaal op de kaart”.

Prominente voetbalclubs nemen deel
Het International U10 Tournament is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi. Dit jaar vindt het plaats op 1 en 2 juni. Deelnemers zijn tal van prominente betaalde voetbalverenigingen uit binnen- en buitenland, aangevuld met regionale amateurteams en hun meest talentvolle voetballertjes van jonger dan 10 jaar. Dit jaar met de volgende betaalde voetbalclubs: AJAX, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, NAC, Paris Saint Germain, Liverpool, Tottenham Hotspur, West Ham United, Club Brugge, Anderlecht, en dit jaar ook Benfica, Zenith St. Petersburg, Schalke ’04 én Inter Milan. Het toernooi trekt jaarlijks vele bezoekers.

Kwalificatie-toernooi met extra kansen voor “pareltjes”
Op paaszaterdag heeft het kwalificatietoernooi plaatsgevonden. 20 (regionale) amateur E-elftallen (spelers t/m 10 jaar) hebben gestreden om de drie felbegeerde plaatsen in het hoofdtoernooi. Nieuw dit jaar is dat één van de amateurteams bestaat uit geselecteerde spelertjes uit de teams die zich via het kwalificatietoernooi niet hebben weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zo krijgen deze “pareltjes” als “Regio Selectie Talents”-team alsnog de kans zich te profileren tijdens het hoofdtoernooi.

Expositie te zien in de maand mei
De gehele maand mei kunnen bezoekers van het gemeentehuis de expositie van het International U10 Tournament bekijken. De expositie is te zien tijdens openingstijden van het gemeentehuis en bestaat onder meer uit foto’s, flags, vaantjes en shirts.

Meer informatie?
Ga daarvoor naar de website: www.roodwittournament.nl
Enkele links naar leuke beelden: https://www.youtube.com/watch?v=utEFtRjbgKg https://www.youtube.com/watch?v=fqmKPi9dz_8

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
16:11 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen lang 1 (00:14)
16:11 Bobby Prins with Het Maakt Niets Uit (02:57)
16:14 Jan Koevoet with Jij Hebt 'n Plek In Mijn Hart (03:26)

Now on air:

Aaron D with Flashback

Next on air:
16:20 J-Jingle with Sweeper kort altijd nieuws altijd muziek 2 (00:04)
16:21 Jannes with Een Beetje Meer (03:14)
16:24 Jeroen Van Der Boom with Betekenis (03:32)

Laden...

Laden

Laden…