MINDER INVESTERINGEN BIJ FAMILIEBEDRIJVEN.

Eigenaren van familiebedrijven kiezen er veelal voor om hun vermogen in het bedrijf te laten; om te investeren in hun bedrijf in plaats van het uitkeren van dividend. Dit zorgt voor ‘vet op de botten’ waardoor momenteel veel arbeidsplaatsen in Nederland behouden blijven en familiebedrijven na de crisis voldoende financiële slagkracht hebben om weer volop te kunnen ondernemen.

(1/3)
Het voorstel van de belastingdienst om belasting te heffen over niet uitgekeerde winsten, werkt vernietigend. Uit het onderzoek blijkt dat veel van de familiebedrijven het grootste deel van de winst gebruikt om nieuwe investeringen te doen in hun bedrijf. De voorgestelde belastingheffing over niet uitgekeerde winsten zal zeker ten koste gaan van de investeringen in hun familiebedrijf.

(2/3)
In de notitie worden tevens voorstellen gedaan tot het versoberen van de bedrijfsopvolgingsregeling. Er wordt voorgesteld om de doorschuifregeling voor de inkomstenbelasting af te schaffen en de erf- en schenkbelasting te verhogen. Bij het volledig uitvoeren van beide regelingen is de onderneming grofweg 40 procent meer belasting verschuldigd. Weet u waarom bij wet verboden is te stelen? De staat geen concurrentie toe. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…