MINISTER REIKT EERSTE ERFGOEDVRIJWILLIGERSPRIJS UIT.

Den Haag, 4 december 2020 – De winnaar van de nieuwe Erfgoedvrijwilligersprijs is bekend: Werkgroep Oeffelt en Loerangel van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer. Onder leiding van Laetitia Griffith de onafhankelijke jury selecteerde drie finalistenteams uit de 67 inzendingen. Op 4 december nam Ruth Bakkenes, namens zijn werkgroep, de cheque van 10.000 euro in ontvangst van minister Ingrid van Engelshoven.
(1/3)
Minister Van Engelshoven: De erfgoed sector kan niet zonder vrijwilligers. Dankzij hun enthousiaste inzet wordt erfgoed behouden voor toekomstige generaties en bekender bij een groter en meer divers publiek. Fantastisch dat bij de finalisten ook een organisatie zit die zich op jongeren richt. Deze prijs is zeer verdiend en ik hoop dat hiermee nog meer mensen geïnspireerd raken om vrijwilliger te worden.
(2/3)
Werkgroep Oeffelt en Loerangel van Stichting Landschapsbeheer Boxmeer is een vrijwilligersteam van 30 personen dat zich al sinds 2009 inzet voor de het beheer van het unieke Maasheggen Unesco MAB landschap, gelegen in het noordoosten van Brabant. Team Ruth Bakkenes: “Het is echt een geweldige prijs die we goed kunnen gebruiken. We werken veel met scholen en kinderen; die educatie willen we graag uitbreiden.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…