MINSTENS 6,5 PROCENT WONINGEN AARDGASVRIJ.

Met iets minder dan 30 jaar tot de eindstreep van het klimaatakkoord, is momenteel ten minste 6,5 procent van de woningen in Noord-Brabant aardgasvrij. Wel zijn er grote verschillen per gemeente wat betreft de energietransitie. Zo is Tilburg koploper; hier wordt namelijk al minstens 27,9 procent van de woningen aardgasvrij verwarmd. Dit blijkt uit onderzoek van Vattenfall.

(1/3)
Om de klimaatdoelstellingen te halen, zullen bijna alle huizen voor 2050 van het aardgas af moeten. Van alle woningen wordt in Noord-Brabant 5,7 procent verwarmd door middel van stadsverwarming, een duurzaam alternatief voor losse cv-ketels op gas waarmee 50 tot 80 procent CO2-uitstoot wordt bespaard. De warmtepomp is momenteel in minstens 0,8 procent van de huizen geïnstalleerd.
(2/3)
De uitdaging van de warmtetransitie ligt met name in de diversiteit van het Nederlandse woningaanbod. Hoe en waar mensen wonen bepaalt de mogelijkheden; er is dus niet één oplossing. Zo kan een warmtenet voor nieuwbouwwijken een uitkomst zijn, maar is aansluiting op het warmtenet in landelijke gebieden weer moeilijker en liggen individuele oplossingen meer voor de hand.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…