NA MELDING IN CORONAMELDER TESTEN ZONDER KLACHTEN.

Vanaf nu kan iedereen die een melding ontvangt in de CoronaMelder-app zich ook laten testen zonder klachten. Dit kan vanaf de vijfde dag na het laatste risicovolle contact met iemand met corona. Als de test negatief is, dan hoef je niet meer in quarantaine te blijven. Hierdoor wordt de quarantaineperiode na een melding in CoronaMelder flink ingekort.

(1/3)
Gebruikers van CoronaMelder krijgen een melding gemiddeld drie tot vijf dagen na het contact met iemand die later corona blijkt te hebben. Dit betekent dat je na een melding al vrij snel een coronatest kan doen. In de melding staat een telefoonnummer om een testafspraak te maken. Binnen 48 uur ontvang je de testuitslag. In de praktijk gebeurt dat vaak al binnen een dag.

(2/3)
Ook mensen die uit het bron- en contact onderzoek van de GGD naar voren komen, kunnen zich vijf dagen na het contact met iemand met corona laten testen. Ook als zij geen klachten hebben. CoronaMelder vraagt niet om persoonlijke gegevens. CoronaMelder werkt met bluetooth en niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie of waar iemand is en kan niemand volgen.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…