NESTKASTJES STELEN.

In het afgelopen jaar zijn er helaas een aantal nestkasten, die bij het gemeentelijke nestkastenproject behoorde, door bepaalde burgers gestolen. De gemeente gaf hier 5000 euro belastinggeld voor uit. Deze kasten zijn eigenbom van de Rucphense burgerij en niet van individuen. Zowel voor, tijdens en na het broedseizoen zijn kastjes gestolen. Vrijwilligers hebben deze kastjes in opdracht van de gemeente opgehangen met de bedoeling het aantal vogels te laten toenemen. (1/3)
Om eventuele rupsen en insecten in toom te kunnen houden. Recent werd een kastje op de hoek Noorderstraat Hilsondisstraat gestolen en bleef alleen de spijker als herinnering achter. In dit kastje had een koolmees vorig jaar 6 jonkies grootgebracht en nu sliep de koolmees in het kastje. Dit scheelt in de winter een plankdikte en is de kans op overleven aanmerkelijk groter.

(2/3)
Als mensen zijn di een behoefte hebben aan een kastje, maak er dan zelf of koop er een bij de heemtuin. Op internet zijn volop voorbeelden van kastjes en hoe je deze kunt maken.
Verlaag je niet tot een kastjesdief en laat de kastjes op hun plek hangen waar deze door de vrijwilligers zijn opgehangen.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…