NIEUW LANDELIJK MELDPUNT GEDRAG 0800-1205.

Via het meldpunt kunnen mensen die zich zorgen maken over een naaste in contact komen met zorgverleners in de buurt. Daarmee kan een melding bij het meldt nummer het begin zijn van hulp waar behoefte aan is. Het gaat over niet-acute zaken: bij acute crisis of gevaar is het nummer 112 beschikbaar, of de lokale crisisdienst van de ggz. In de provincie Noord-Brabant is dat het Crisiszorg West-Brabant van Veilig Thuis West-Brabant.
(1/3)
Staatssecretaris Blokhuis is blij met het meldpunt: Mensen die zich zorgen maken over het gedrag van iemand anders, kunnen dit meldpunt bellen. Denk aan mensen die verward gedrag vertonen, niet (meer) voor zichzelf kunnen zorgen, in een vervuild huis wonen of veel problemen hebben en dreigen af te glijden. Vaak gaat het om personen die de grip op hun leven (dreigen te) verliezen.

(2/3)
De meeste gemeenten (ruim 90%) zijn inmiddels via een regionaal of lokaal meldpunt aangesloten op het landelijk meldpunt. Sommige meldpunten zijn 24 uur per dag bereikbaar, maar de meeste meldpunten zijn bereikbaar tijdens kantooruren, na de kantooruren wordt de beller doorverbonden met MIND Korrelatie. Hier krijgen zij advies waarin ze hulp kunnen krijgen als ze dat willen.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…