ONVEILIGE SITUATIE OP DE GELEIDELIJN.

Mensen die slechtziend of blind zijn vertrouwen volledig op geleidelijnen om op straat hun weg te vinden. Maar omdat een schrikbarende 56% van alle Nederlanders nog steeds geen rekening houdt met het vrijhouden van de geleidelijnen, lopen zij vaak tegen obstakels aan. Levensgevaarlijk! In deze Week van de Toegankelijkheid, lanceren de samenwerkende oogorganisaties op initiatief van het Bartiméus Fonds weer de publiekscampagne ‘Houd de lijn vrij. (1/3)
Middels de speciaal ontwikkelde game Swipe Your Way, online campagne met video’s en de website houddelijnvrij.nl wil de campagne bij iedereen in Nederland tussen de oren krijgen dat obstakelvrije geleidelijnen van levensbelang zijn. Daarom zeggen zij: Sta niet op onze strepen – dat doen we liever zelf! Sinds 2018 vraagt de campagne ‘Houd de lijn vrij!’ jaarlijks aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen.
(2/3)
Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen en het leven kunnen leiden dat bij hen past. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Daarom is ons motto: 100% leven.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…