OOK JONGEREN STAPPEN MASSAAL OP ELEKTRISCHE FIETS.

Utrecht – Eén derde van de jongeren gebruikt een elektrische fiets, met voornaamste reden dat het sneller en minder vermoeiend is dan een normale fiets. Ook al vindt een grote groep jongeren de e-bike voor ouderen, vindt de meerderheid van de jongeren de fiets ook handig, leuk en veilig, blijkt uit onderzoek van Stichting TeamAlert. In de afgelopen jaren is met name de elektrische fiets populairder geworden in Nederland.
(1/3)
Uit verkoopcijfers blijkt dat in 2018 meer e-bikes werden verkocht dan ‘gewone’ fietsen. Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets, zo ook jongeren. In opdracht van het ministerie van Waterstaat deed TeamAlert kwantitatief onderzoek naar het gebruik van de e-bike. Uit het onderzoek, komt naar voren dat één op de drie jongeren gebruikmaken van een elektrische fiets. Ze gebruiken de e-bike vooral om naar school of naar werk te gaan.
(2/3)
Jongeren zijn daarnaast vrijwel eensgezind als het gaat om de redenen waarom ze een elektrische fiets gebruiken: het is minder vermoeiend en sneller dan een normale fiets. Ze vinden de elektrische fiets vooral handig, leuk en veilig.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Veldhuis & Kemper - I Wou Dat Ik Jou Was

Laden...

Laden

Laden…