OVENSCHOTEL VAN RIJST EN TOMATEN.

Ingrediƫnten: 300 gram witte rijst, 5 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 courgette in blokjes, 2 eieren, 150 gram jong belegen geraspte 50+ kaas, 4 trostomaten, sneetje verkruimeld brood, peper en zout.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui 3 minuten.

(1/3)
Schep de courgette erbij en roerbak 2 minuten. Giet de rijst af en schep de groenten door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas, zout en peper en schep dit door de rijst. Schep het rijstmengsel in een ovenschaal. Halveer de tomaten en lepel het vocht eruit. Bestrooi ze met peper en zout. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst.

(2/3)
Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Schuif de schotel 15 minuten in de oven. Serveer het gerecht naar keuze warm of koud.

DIT GERECHT IS VOOR 4 PERSONEN.

EET SMAKELIJK

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…