OVENSCHOTEL VAN RIJST EN TOMATEN.

Ingrediënten: 300 gram witte rijst, 5 eetlepels olijfolie, 1 gesnipperde ui, 1 courgette in blokjes, 2 eieren, 150 gram jong belegen geraspte 50+ kaas, 4 trostomaten, sneetje verkruimeld brood, peper en zout.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui 3 minuten.

(1/3)
Schep de courgette erbij en roerbak 2 minuten. Giet de rijst af en schep de groenten door de rijst. Klop de eieren los met de geraspte kaas, zout en peper en schep dit door de rijst. Schep het rijstmengsel in een ovenschaal. Halveer de tomaten en lepel het vocht eruit. Bestrooi ze met peper en zout. Duw ze met de bolle kant naar boven in de rijst, tot de bovenkant gelijk is aan de rijst.

(2/3)
Bestrooi de schotel met het broodkruim en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Schuif de schotel 15 minuten in de oven. Serveer het gerecht naar keuze warm of koud.

DIT GERECHT IS VOOR 4 PERSONEN.

EET SMAKELIJK

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

zondag 19 januari 2025

Last on air:
17:12 Heikrekels with Ik Wil Alleen Maar Van Je Houden (03:31)
17:15 Neil Christian with Thats Nice (02:43)
17:18 Pat Benatar with Love Is A Battlefield (05:15)

Now on air:

Youri Sprenkels with Liefde Leven Geven

Next on air:
17:26 Mick Stender with Swan Song (03:45)
17:30 Frans Bauer with De Wereld Is Een Gekkenhuis (02:57)
17:33 Motions with Someday Child (02:35)

Laden...

Laden

Laden…