OVER MAATSCHAPPELIJKE DIENSTIJD (MDT).

MDT is een samenwerking van de rijksoverheid, jongerenorganisatie Nationale Jeugdraad, Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk, gemeenten. Steeds meer jongeren ontdekken MDT en meedoen aan een van de projecten voor hen kan betekenen. Ze zijn enthousiast over de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de samenleving, terwijl ze tegelijkertijd hun talenten ontwikkelen en hun leefwereld en netwerk vergroten.
(1/3)
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de jongeren door het doen van MDT beter weet wat er qua opleiding of werk bij hen past, tweederde is blij met de versterking van het cv en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Het is daarom goed nieuws dat komend jaar nieuwe plannen starten en bestaande initiatieven worden uitgebreid. YourCube draait al met MDT in zes provincies. Nu komt Noord-Brabant erbij.
(2/3)
Het blijkt dat veel jongeren graag vrijwillig een steentje willen bijdragen aan de maatschappij. Dat ze tegelijkertijd ervaring opdoen die goed van pas komt bij het maken van belangrijke keuzes voor hun toekomst, is een groot bijkomend voordeel. Deelname is altijd vrijwillig en deelnemers worden goed begeleid. De MDT-ers die via YourCube op projecten werken komen regelmatig samen onder leiding van een coach die hen adviseert.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Mike Nieuwenburg - Ben Zo Blij Dat Jij In Mijn Leven Bent

Laden...

Laden

Laden…