PASTASALADE MET COTTAGECHEESE AVOCADO.

Ingrediënten: 65 gram pijnboompitten, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 1 citroen, 2 eetlepels milde olijfolie, 300 gram volkoren- penne, 2 avocado’s, 200 gram cottagecheese, 85 gram rucola, zwarte peper.
Bereiden: Verhit een koekenpan zonder olijfolie en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. (Ongeveer drie minuten) Laat de pijnboompitten afkoelen op een bord.
(1/3)
Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui drie minuten. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar drie eetlepels kookvocht. Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft in kleine blokjes, de rest grof. Doe de cottagecheese met de resterende olijfolie. (2/3)
De helft van de pijnboompitten, de knoflook, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels citroenrasp, het achtergehouden kookvocht en peper in een hoge beker. Voeg de grofgesneden avocado en de ui toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng de pasta met het cottagecheese-mengsel en de rucola. Verdeel de kleine blokjes avocado erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper. Tip: Lekker met een tomatensalade. EET SMAKELIJK. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Rowwen Heze - Zondag In Het Zuiden

Laden...

Laden

Laden…