PLASTIC AFVAL BLIJFT NEDERLANDSE RIVIEREN TEISTEREN.

De coronapandemie heeft tot extra vervuiling van de Nederlandse rivieroevers geleid. Tal van gemeenten hebben de afgelopen maanden bij Schone Rivieren aan de bel getrokken over de toegenomen hoeveelheid afval langs de oevers. Veel meer mensen zijn er in eigen land op uit getrokken en dat valt volgens Marijke Boonstra van Schone Rivieren goed te merken. Het is fijn dat we in deze moeilijke tijden kunnen genieten van ons mooie rivierlandschap.
(1/3)
Maar laten we er vooral goed voor zorgen en dus geen afval achterlaten.
De metingen dateren van het voorjaar en zijn nu in kaart gebracht. Per 100 meter rivieroever werden gemiddeld ruim 450 stuks afval gevonden; 90 procent daarvan is plastic. Kortom: de Nederlandse rivieroevers liggen bezaaid met plastic afval. Maar liefst een kwart hiervan bestaat uit duidelijk herkenbaar wegwerpplastic, zoals snoepverpakkingen en plastic wattenstaafjes. (2/3)
In de top 15 van op de oevers gevonden afval staan ondefinieerbare stukjes plastic en piepschuim met stip bovenaan. Daarnaast werd er vooral veel wegwerpplastic gevonden, zoals snoep- en chips verpakkingen, lollystokjes, drank- en voedselverpakkingen en plastic wattenstaafjes.
De aanpak van Schone Rivieren richt zich op vier O’s: Opruimen, Onderzoeken, Ontdekken en Oplossen.
Het doel? Plasticvrije rivieren in 2030. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…