POLITIE GAAT WEER VUURWERKCONTROLES UITVOEREN.

De politie gaat in de grensstreek strenger controleren op vuurwerk. De komende tijd zullen agenten auto’s steekproefsgewijs langs de kant zetten, zegt Ruud Verkuijlen, programmamanager Geweld tegen Politieambtenaren bij de Nationale Politie.
Omdat deze jaarwisseling een verbod op bepaalde soorten knallers en vuurpijlen geldt, verwacht Verkuijlen dat meer mensen hun vuurwerk in het buitenland gaan halen.
(1/3)
Omdat deze jaarwisseling een verbod op bepaalde soorten knallers en vuurpijlen geldt, verwacht hij dat meer mensen hun vuurwerk in het buitenland gaan halen. , Je mag tot 25 kilo per persoon invoeren, als dat vuurwerk ook in Nederland legaal is. Maar dat betekent niet dat als je met vier man in een auto zit, je 100 kilo mag meenemen’’, aldus Verkuijlen, We hopen mensen te ontmoedigen om dat te doen, en om die reden gaan we steekproefsgewijs controles houden. (2/3)
Dat betekent: mensen langs de kant zetten en controleren of ze vuurwerk hebben meegenomen.’’ Eind september nam de Duitse politie, in samenwerking met de Eenheid Noord-Nederland, 50.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag. Mede door die grote vangst in Duitsland is dit jaar al 70.000 kilo illegaal vuurwerk onderschept. Dat is nu al meer dan in heel vorig jaar: in 2019 ging het om ruim 61.000 kilo.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…