Rucphen bindt strijd aan met de Reuzenberenklauw en Japanse Duizendknoop

In de gemeente Rucphen groeien op een aantal plaatsen de Reuzenberenklauw en de Japanse Duizendknoop. Deze zogenaamde invasieve exoten zorgen voor veel overlast. Ze zien er onschuldig uit, maar kennen nauwelijks natuurlijke bestrijding. De gemeente brengt de plaatsen in kaart waar deze exoten voorkomen en bestrijdt de planten ter plaatse.

Soorten

De Reuzenberenklauw(Heracleum mantegazzianum)   De Japanse Duizendknoop(Fallopia japonica)

De Reuzenberenklauw kan tot 4 meter hoog worden. En heeft kenmerkende stekelige bladeren en grote witte bloemschermen. Het aanraken van de bladeren veroorzaakt soms pijnlijke verwondingen. De huid raakt ontstoken en het duurt enkele weken voor dat alles weer genezen is.

De Japanse Duizendknoop  groeit zo hard dat er niets tegen opgewassen is. Het groeit zelfs door verharding heen.

Opsporen locaties
Wethouder René Lazeroms vertelt dat een aantal van de locaties waar deze soorten groeien in beeld is . “We willen onze inwoners erbij betrekken om ons te helpen om alle locaties in beeld te krijgen. Hierna kunnen we gericht gaan bestrijden. Dit gebeurt door het injecteren van de planten.”

Hulp van inwoners
“Ik doe een beroep op alle inwoners van Rucphen om het te melden als een Reuzenberenklauw of een Japanse Duizendknoop in onze gemeente wordt waargenomen” aldus de wethouder, “We moeten ingrijpen voordat het een echte plaag wordt.”

Melden kan op diverse manieren
Het melden van locaties waar de planten worden waargenomen kan telefonisch via nummer 0165 348500 of via de mail gemeente@rucphen.nl, via de Buitenbeter App, twitter @gemrucphen of facebook @gemrucphen. Ook de medewerkers van de buitendienst zijn erop  aanspreekbaar.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Canned Heat - Goin' Up The Country

Laden...

Laden

Laden…