Samenwerking kunstenaars leidt tot bijzondere tentoonstelling in gemeentehuis

In december en januari exposeren Cobi Boone, Marjan Kolmeijer en Loes van Unen-Kolmeijer in het gemeentehuis in Rucphen.

Cobi Boone: ‘Als je goed kijkt, zie je meer…’
Cobi werkt voornamelijk met verschillende steensoorten. “Al jaren ben ik bezig geweest met het thema Vrijheid – gebondenheid.
En van vrijheid naar vogels. En van vogels naar diversiteit, bewegingen.”
Ook is er de zoektocht naar schoonheid. Van oudsher is het stilleven een geliefd thema, met name voor schilders. Ook in de wereld van de fotografie kom je stillevens tegen. Maar in de beeldhouwkunst?
“Als beeldhouwer merk ik dat ik het spannend vind om met dat thema iets te doen. Een driedimensionale uitvoering van het stilleven in steen!
Ik maak losse elementen die ik samenvoeg tot één compositie.
Ik let daarbij speciaal op vorm, kleur, verhoudingen.
Tot slot hoop ik dan dat, als je er goed naar kijkt, je méér ziet…..”

Marjan Kolmeijer: ‘De rauwe onbeheersbare elementen van de natuur…’
Marjan: “Dichtbij of ver weg . . . . . overal zie ik de natuur die z’n gang gaat in het landschap.
Het landschap is ingericht en weinig wordt aan het toeval overgelaten.
Tegelijkertijd is er héél veel waar we geen invloed op kunnen uitoefenen. De seizoenen, het weer, het woekerende onkruid, mossen die her en der groeien. Met name deze elementen zijn geliefde onderwerpen.
Vooral het rauwe, onbeheersbare trekt mijn aandacht!
Hetzelfde speelt ook in het schilderproces. Uitgangspunt is één of zijn enkele foto’s en is er bijvoorbeeld een begin van een horizon, een stuk land of stoppels in de sneeuw. Vervolgens – in de loop van het proces – gebeuren er dingen waar ik niet altijd vat op heb. Ik wil naar een bepaald gevoel, een sfeer die in dat landschap voor mij intrigerend en boeiend is.”

Loes van Unen-Kolmeijer: ‘Structuren van het land en reflecties op het water…’
Loes: “In mijn tekenwerken, ben ik op zoek gegaan naar structuur in het landschap. Uiteindelijk mondde dit uit in objecten waar de elementen invloed op hebben, zoals strandpalen, rotsen, stromend water en bv schuim op het strand bij een speciale stroming. Betreft schilderen ben ik inmiddels in de jaren gekomen om steeds meer mijn eigen proces te volgen en om zo ook hierin mijn eigen handschrift te ontwikkelen. Dit proces is nog gaande. Behalve bovengenoemde structuur in het landschap, ben ik nu ook erg geïnteresseerd in reflectie op het water.”

Locatie tentoonstelling
De tentoonstelling is bezichtigen in de burgerzaal en de vitrines van het gemeentehuis in de maanden december en januari, tijdens openingstijden.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…