SCHRIJFACTIE AMNESTY INTERNATIONAL BIJ NOBELAER.

Vandaag is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Deze Write for Rights actie van Amnesty International wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. Een HAVO 2 klas van de KSE was hierbij aanwezig. Journalist Joost Klaverdijk begeleidde de bijeenkomst en daagde de leerlingen uit na te denken over het onderwerp mensenrechten. Heb jij ook tijd om een brief te schrijven?
(1/3)
Tijdens Write for Rights worden er brieven geschreven naar autoriteiten van verschillende landen. Een grote hoeveelheid brieven maakt indruk en dwingt verandering bij wetshandhavers af. Niemand wil namelijk bekendstaan als onderdrukker of tiran. Voorgaande jaren veranderden de brieven levens: mensen werden vrijgelaten, hun marteling werd gestopt of ze kregen bescherming.
(2/3)
Schrijf mee! Brieven schrijven werkt, dus schrijf ook mee. In verband met de corona maatregelen kan dit niet bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek plaatsvinden, daarom roept het cultuurcentrum toch op mee te schrijven via www.writeforrights.nl. Met de kerstgedachte en de december campagne Aan wie denk jij in het achterhoofd een kleine moeite, groot gebaar. Heb jij ook tijd om een brief te schrijven.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…