Sjors Sportief weer van start in de gemeente Rucphen, nu uitgebreid met Sjors Creatief

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Rucphen ontvangen het Sjors Sportief/Sjors Creatief boekje. In dit boekje presenteren sportclubs en culturele verenigingen zich met een aanbod om gratis kennis te maken met één of meerdere sporten of activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente. Wethouder Martien de Bruijn reikt maandag 9 maart het eerste exemplaar uit op Daltonschool De Vindplaats in Schijf. “Via Sjors Sportief en Sjors Creatief hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging” vertelt wethouder Martien de Bruijn. “Ze kunnen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met een activiteit”. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 11 maart inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. “Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door” vult De Bruijn aan.

Gemeentelijk sportbeleid
“Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Het sluit ook aan bij ons lokaal sportakkoord. Ruim 200 basisschoolkinderen hebben het afgelopen jaar kennis gemaakt met diverse sportieve activiteiten binnen de gemeente Rucphen. Vanwege dit succes willen we dit graag continueren en uitbreiden. Vandaar dat we nu ook Sjors Creatief aanbieden. Met Sjors Creatief krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten op het gebied cultuur. Met Sjors Sportief en Sjors Creatief bieden we kinderen dus een leuke mogelijkheid en mix aan om actief bezig te zijn in de vrije tijd”.

Sportservice Noord-Brabant
De verenigingen in de gemeente Rucphen konden hun activiteiten melden bij Sportservice Noord-Brabant. Sportservice Noord-Brabant verzorgt Sjors Sportief en Sjors Creatief namens de gemeente Rucphen. Dit boekje wordt verspreid via alle basisscholen in Rucphen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…