Snel internet voor bewoners buitengebied gemeente Rucphen

Breedband Buitengebied Rucphen (BBR) begint vrijdag 12 oktober met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van onze gemeente. Dit betekent dat de bewoners van het buitengebied binnenkort toegang hebben tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden.

Een mooie ontwikkeling
De aanleg van glasvezel in het buitengebied is volgens wethouder René Lazeroms een mooie ontwikkeling. “Door de aanleg van glasvezel kunnen ook deze inwoners straks genieten van snel internet en andere digitale mogelijkheden zoals tv en telefonie”, aldus Lazeroms. “Glasvezel biedt veel voordelen, ook voor ondernemers en agrarische en toeristische bedrijven is glasvezel een sterke meerwaarde”, vult wethouder Martien de Bruijn aan. “Goed en snel internet kan een economische impuls zijn voor de bedrijvigheid in het buitengebied. Daarnaast biedt het ook kansen voor de toeristische sector om vakantiegangers op bijvoorbeeld minicampings goed werkende Wifi aan te bieden”, vervolgt Lazeroms.

Veel belangstelling
Voor de aanleg van glasvezel bleek veel belangstelling te zijn. Om de bouw van het glasvezelnetwerk te kunnen realiseren moest minimaal 55% van de inwoners deelnemen. “Breedband Buitengebied Rucphen heeft samengewerkt met ambassadeurs om inwoners aan te moedigen tot deelname en dat heeft gewerkt” vertelt Lazeroms. “Inmiddels doet 60% van de inwoners mee. We zijn blij dat er genoeg belangstelling was voor het glasvezelnetwerk”, aldus de wethouder.

Alsnog aanmelden
Inwoners die zich niet aangemeld hebben voor het glasvezelnetwerk maar dit alsnog willen doen kunnen zich nog aanmelden. Kijk voor meer informatie op  www.breedbandbuitengebiedrucphen.nl of mail naar info@breedbandbuitengebiedrucphen.nl.

De eerste schop in de grond
“Vrijdag 12 oktober begint Breedband Buitengebied Rucphen met de aanleg van het glasvezelnetwerk en gaat de eerste schop de grond in”, aldus wethouder De Bruijn. “Bij de aanleg van het glasvezelnetwerk wordt aan alle voorwaarden met betrekking tot het aanleggen van kabels en leidingen voldaan”, vervolgt de wethouder.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…