SPANAKOPITA VOOR VIER PERSONEN.

Spanakopita is een Griekse, hartige taart van filodeeg met feta en spinazie. De volgende ingredi√ęnten heb je hiervoor nodig: 150 gram feta, 400 gram spinazie, twee eieren, twee bosuien, 1 pak filodeeg, twee theelepels dille, twee theelepels peterselie, olijfolie, eventueel peper en zout.
De bereidingswijze is als volgt: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosuien en spinazie in stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de bosui. (1/3)
Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe. Breng deze op smaak met dille en peterselie. Als alle spinazie geslonken is, zet je het vuur uit. Doe de spinazie in een zeef en druk deze uit met een pollepel. Ondertussen doe je de feta en eieren in een kom. Prak met een vork door elkaar. Voeg het feta-ei mengsel toe aan de spinazie en meng alles door elkaar. Vet een ovenschaal in en leg daarin een vel filodeeg. Bestrijk dit met een beetje olijfolie.
(2/3)
Leg het volgende vel filodeeg erop en bestrijk dit ook met een beetje olijfolie. Ga zo door totdat je vijf velletjes filodeeg op elkaar hebt. Verdeel het spinaziemengsel erover en leg vervolgens weer vijf velletjes deeg op elkaar met olijfolie tussen elke laag. (Ook op de bovenste laag) Bak de spanakopita 30-35 minuten in de oven.

EET SMAKELIJK
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…