SPRUNDELSE MOLENVLOER KREEG NIEUWE UITSTRALING.

Sprundelse molenvloer kreeg een nieuwe uitstraling door inzet van molenvrijwilligers.  

Nadat de gemeente Rucphen in 1990 een bestratingsplan met vijfduimertjes voor de Sprundelse molenvloer opgesteld en uitgevoerd had, hebben molenvrijwilligers in de voorbije weken alle voegen tussen de stenen “Onderin in de molen” uitgekrabd, schoongemaakt en gestofzuigd. Voor het opnieuw invoegen van de vloer moest heel de molen leeggeruimd worden alvorens het voegmiddel aangebracht kon worden. Met een klein betonmolentje, bezems en een waterslang werd het mengsel over de vloer uitgekapt en met een vloertrekker,  in de voegen geveegd. Het voordeel van het gekozen voegsel is dat er geen “cement laag” achterblijft.
Door voor het aangebrachte molenwiekenmotief in de vloer, een lichtere kleur voegsel te gebruiken, komen deze wieken weer heel mooi tot uiting.
Het wordt de molenvrijwilligers een stuk gemakkelijker gemaakt om de vloer nog beter te kunnen onderhouden wat ook zorgt voor meer hygiëne.

 

’t Sprundels Meulewienkeltje.

Door meelproducten te kopen in molen De Hoop kunt u een bijdrage leveren aan het in stand houden van deze ruim 180 jaar oude molen De Hoop, een van de twee Rijksmonumenten die Sprundel rijk is.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…