Succesvolle zomercompetitie 2020 Jeu de Boulesclub De Ketsers te Rucphen.

Zomercompetitie De Ketsers 2020, Rucphen

 

Wat een bewogen seizoen, ook voor jeu de boulesclub de Ketsers. Net nieuwe banen gekregen aan de Gebrande Hoefstraat, gaat Nederland op slot. Geen wedstrijden, geen ontspannen speeldagen, iedereen “” achter de geraniums “”.

Eindelijk, er is een versoepeling en de club kan weer gaan spelen. Normaal hebben we een zomercompetitie met zowel tete a tete en doubletten. Nu hebben we besloten alleen de tete a tete competitie te spelen om zo beter aan de Covid-19 voorwaarden te voldoen. Toch nog veel inschrijvingen, waardoor er 3 poules ontstonden. De eerste twee van iedere poule werden ondergebracht in een kruis / halve finale in twee poules. De finale, 4 september is gespeeld door Toos Scheepers en Jos van Kalmthout. Deze keer niet in een set, maar in twee. Dit omdat we helaas verstoken zijn van de traditionele fietstocht en BBQ.

De finale was bijzonder spannend en nadat ieder een set had gewonnen moest er toch een beslissing komen en werd er een verkorte set tot 7 punten gespeeld. En het was me een potje spannend en de beslissing viel dan ook met de laatste boule. Bij een stand van 6 – 6 lag Jos met de laatste boule op uit. Toos haar laatste poging was om De boule van Jos weg te ketsen, maar helaas voor haar, haar laatste boule ging rakelings naast en Jo van Kalmthout is dus de winnaar 2020.

Na de prijsuitreiking ging ieders zijns weegs, voor een grote groep werd dat een terrasje pikken, waarbij er heel wat geëvalueerd werd.  Het was een prachtige middag!

De wedstrijden in de warme zomeravonden van juli en augustus mochten er zijn. Het waren zeker spannende en mooie wedstrijden, die vaak eindigden in gelijke standen. Er werden steeds wedstrijden gespeeld in twee sets, tot 13 punten. Ook de belangstelling was de meeste avonden behoorlijk groot en er werd wat “afgehouwoerd”, wel met de regels in acht nemend, wat soms tot op het randje ging. Vooraf en nadien werd alles gedesinfecteerd en een man bediende het scorebord. Ieder had een eigen butje en na het gooien moest men om en om de boules oprapen.

Het zijn niet alleen wedstrijden die werden gespeeld, ook op de vrije speelmiddagen is er een mooie bezetting. Dit alles leverde zelfs nieuwe leden op die meteen enthousiast zijn begonnen.

Alles bij elkaar een prachtige speelzomer. Wij gaan natuurlijk door, zolang het weer het toelaat en op naar het volgende seizoen, met mogelijk weer doublet-competitie erbij!

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…