Themabijeenkomst: fotograferen in de Heemtuin

Voor bezitters van een digitale camera die meer uit hun investering willen halen
Vaak wordt een  dure spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft, maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Je blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk. Veel meer!

Professionele begeleiding
Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj nemen je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera.

Themabijeenkomst
Tijdens de eerste bijeenkomst wordt je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Wil je het strak en scherp of mag er ook bewegingsonscherpte zijn? En moet alles scherp of juist alleen dat ene deel van je onderwerp? En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in?

Wegens succes herhalingsbijeenkomsten in de maand maart
De themabijeenkomsten van februari zijn inmiddels volgeboekt. Om die reden volgen er in de maand maart nog twee themabijeenkomsten.

Fotografietechnieken
Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

Experimenteren met sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en scherpstellen
Tijdens de tweede bijeenkomst ga je zelf aan de slag in de Heemtuin om het geleerde toe te passen en zelf te experimenteren met sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en scherpstellen. Door de compositieregels toe te passen oefen je in het maken van aantrekkelijke landschapsplaatjes en dichtbij-opnamen.

Data herhalingsbijeenkomsten
Vrijdag 22 maart van 20.00 tot 22.00 uur in ‘Ut Gebouwke’ van de Heemtuin in Rucphen
Zondag 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur in de Heemtuin in Rucphen

Meld je nu aan!
Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…