Themabijeenkomsten fotograferen in de Heemtuin in maart 2020

Evenals vorig jaar wil het Bestuur van Stichting Vrienden van de Heemtuin Rucphen weer een sessie themabijeenkomsten verzorgen, in maart 2020.
Deze themabijeenkomsten zijn gericht op de bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen.
Vaak wordt zo’n dure spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Men blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer.

Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj nemen je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera.
Tijdens de eerste bijeenkomst wordt getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Wil je het strak en scherp of mag er ook bewegingsonscherpte zijn? En moet alles scherp of juist alleen dat ene deel van je onderwerp? En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in?
Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie.
Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

In de tweede sessie ga je zelf aan de slag in de Heemtuin om het geleerde toe te passen en zelf te experimenteren met sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en scherpstellen.
Door de compositieregels toe te passen oefen je in het maken van aantrekkelijke landschapsplaatjes en dichtbij-opnamen.

Tijdens de derde bijeenkomst worden de resultaten bekeken en opbouwend kritisch besproken.
Data van de bijeenkomsten :
Vrijdag 6 maart 20.00 uur -22.00 uur Theorie, en inoefenen in ut Gebouwke van de Heemtuin.
Zondag 8 maart 09.00 uur – 11.00 uur Praktijkochtend in de Heemtuin.
Donderdag 12 maart 20.00 uur -22.00 uur Terugkomavond om de resultaten te bespreken.

Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar heemtuin@heemtuinrucphen.nl
De Heemtuin, Baanvelden 12 in Rucphen, is in het winterseizoen doordeweeks geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdagen, zaterdagen, zon- en feestdagen zijn we gesloten.
Met ingang van 18 maart zijn we ook op woensdagen open van 09.00 uur tot 16.00 uur en beginnen we 15 maart weer met de zondagopenstellingen. Op zondagen is de tuin dan open van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…