TIJDELIJK VUURWERKVERBOD VOOR DE JAARWISSELING.

Door het kabinet is recentelijk besloten tot een tijdelijk vuurwerkverbod voor de jaarwisseling van 2020-2021. Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp en voor de hulpdiensten. Tijdens de jaarwisseling is het verboden vuurwerk te verkopen en af te steken. Het verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk geldt voor al het ‘oudejaarsvuurwerk. (1/3)
Alleen fop- en schertsvuurwerk (categorie F1 vuurwerk) is nog wel toegestaan. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag vanaf 12 jaar worden gebruikt. Daarnaast wordt vanaf 1 december dit jaar, het verbod op vuurpijlen, knalvuurwerk, knalstrengen en enkelschots-buizen van kracht. Dit zal in het vervolg niet meer verkocht worden en blijft ook in de toekomst verboden.

(2/3)
Door politie en handhaving zal er strenger worden toegezien op het vuurwerkverbod. Indien er een vuurwerk-overtreding wordt geconstateerd, zal hier tegen worden opgetreden. De dader riskeert naast een geldboete ook een strafblad. Eventuele schades zullen ook worden verhaald op de dader.

Bron: politieteam Roosendaal

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…