TWEEDE ZEGE OLAV KOOIJ IN ZLM TOUR

Team Jumbo Visma sprinter Olav Kooij heeft na de eerste ook de tweede etappe van de ZLM Tour gewonnen. De Italiaan Jakup Mareczko van Alpecin-Fenix kwam in de etappe Veere-Goes na 183 kilometer als eerste over de meet, maar werd na de finish door de jury gedeclasseerd wegens het van de rechte lijn afwijken in de laatste tweehonderd meter. Olav Kooij boekte daardoor zijn tweede ritzege in deze ZLM Tour. Elia Viviani (INEOS Grenadiers) werd tweede en Aaron van Poucke (Sport Vlaanderen – Baloise) derde.
Onder aanvoering van onder meer INEOS Grenadiers en Jumbo Visma viel het peloton halverwege de koers in meerdere waaiers uiteen. Uiteindelijk zorgde dit voor een kopgroep van twintig renners met daarbij leider Olav Kooij (Team Jumbo Visma), Jakup Mareczko (Alpecin-Fenix), Elia Viviani (INEOS-Grenadiers) en Arvid de Kleijn (Human Powered Health). Door een gesloten spoorwegovergang moest de kopgroep even voet aan de grond zetten waardoor de tweede groep opeens een stuk dichterbij kon komen. Maar desondanks kregen zij het gat niet gedicht. De kopgroep reed nadien weer verder weg van de achtervolgers.
Olav Kooij blijft ook in bezit van de gele ZLM leiderstrui van het algemeen klassement, de Skoda groene trui van het puntenklassement en de Happy Dog witte trui van het jongerenklassement.
De derde etappe van de ZLM Tour op vrijdag 10 juni voert de renners van Heythuysen naar Buchten en gaat over 192 kilometer. Daarin krijgen de coureurs ook een aantal Limburgse heuvels voor de wielen.
foto: George Deswijzen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 25 juni 2024

Last on air:
07:20 Arie Post with Selfie (03:21)
07:23 J-Jingle with Sweeper kort goedemorgen 2 (00:02)
07:23 Dire Straits with Walk Of Life (03:50)

Now on air:

Rocky Vosse with Pretty Belinda

Next on air:
07:30 Jan Smit with Als De Morgen Is Gekomen (02:54)
07:33 Ria de Schutter with info heemkundekring Zegge L. 04072024 (01:01)
07:34 Gerrit Vos with Blijf Vannacht Bij Mij (02:36)

Laden...

Laden

Laden…