VEILIG VERKEER NEDERLAND HELPT MET VERLICHTING.

Zondag gaat de wintertijd in. Controleer daarom dit weekend je fietsverlichting en bandenprofiel. Dat is de oproep van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Vanaf maandag trekt de verkeersclub het land in en gaat zij fietsers met kapotte verlichting helpen om veilig thuis te komen. Zo krijgen fietsers adviezen over zichtbaarheid en zijn er ‘stop and go’ reparatieacties.

(1/3)
VVN ziet het liefst dat mensen, zeker in wintertijd, goed zichtbaar zijn en veilig aan het verkeer deelnemen. Het staat namelijk vast dat de kans op een ongeval bij fietsen in het donker groter is dan bij daglicht. De nationale actie gebeurt in samenwerking met vrijwilligers, scholen, sportverenigingen, fietsenmakers en (gast)ouders en duurt vier weken.

(2/3)
Hoe belangrijk het voeren van goede fietsverlichting is, blijkt ook uit de omvang van de fietsverlichtingsactie die VVN organiseert. Hiervoor mobiliseert zij, verspreid over ons land maar liefst 2.200 vrijwilligers, verdeeld over 320 groepen. Daarnaast doen er zo’n 600 basisscholen aan de actie mee. VVN verwacht in het totaal zo’n 60.000 fietsers te helpen. Dus AAN in het donker, zodat je weer veilig thuiskomt.
(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…