VERKEERSSITUATIE DORPSTRAAT ST. WILLEBRORD.

In augustus 2020 zijn er een aantal schriftelijke vragen gesteld. Die vragen gaan over de verkeerssituatie in de Dorpsstraat in St. Willebrord. Is het college bekend met deze onveilige situatie? Het college is van mening dat hier geen sprake is van een verkeers onveilige situatie. De Dorpsstraat zuid is overeenkomstig de CROW-richtlijnen voor 30 km-wegen uitgevoerd. 1/3 Zijn er bij de gemeente klachten gemeld? De klachten zijn niet apart geregistreerd. (1/3)
De klachten zijn kort na de reconstructie van de Dorpsstraat zuid geuit. Na aanhoudende klachten over de voorrangsituaties zijn er ondersteunende aandachtborden geplaatst. 3. Wordt er gehandhaafd op snelheid? Uit de verkeers tellingen en snelheidsmeting is gebleken dat de gemiddelde rijsnelheid 36 km p/u bedroeg. In samenspraak met de omwonenden is de Dorpsstraat zuid in 2017/2018 aan gepast.
(2/3)
De rijsnelheid op dit wegvak kan alleen beïnvloed worden door het maken van snelheidsremmende maatregelen met hogere kruisingsvlakken en drempels. Dit beperkt echter de verkeersafwikkeling en veroorzaakt geluidsoverlast voor direct aanwonenden. Gelet op de geringe hogere gemiddelde rijsnelheid, is dit niet gewenst.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

NOS - Nieuws -- %d

Laden...

Laden

Laden…