Veteranendag 2018

Bijeenkomst in het gemeentehuis
Vrijdag 29 juni waren alle veteranen uit de gemeente uitgenodigd in de burgerzaal van het gemeentehuis. De uitnodiging liep vooruit op de Nationale Veteranendag, die op zaterdag 30 juni 2018 plaatsvond. Van de 84 genodigden kwamen er zo’n 20 veteranen opdagen in het gemeentehuis.

Welkomstwoord burgemeester
Zij werden welkom geheten door o.a. de burgemeester en wethouder Matthijssen. Burgemeester Van der Meer-Mohr sprak hen toe. Zij nodigde de veteranen uit om naar buiten te treden met hun ervaringen en de hedendaagse jeugd te vertellen wat zij zoal hebben gedaan voor het vaderland.

Veteranen ontmoetingscentrum
Dennis Kraats hield een verhaal over de Stichting V.O.C. West Brabant in oprichting en het Veteranen Ontmoetingscentrum (V.O.C.). In Brabant zijn er drie steden waar zo’n centrum al bestaat: in Eindhoven, in Tilburg en in Den Bosch. Hij bepleitte een vestiging van een V.O.C. in onze regio, bijvoorbeeld in Etten-Leur. Op deze wijze ontstaat er een plek waar veteranen elkaar één keer in de maand kunnen ontmoeten en waar zij ervaringen uit kunnen wisselen over het verleden.

Missie in Irak
Arno de Winter vertelde over zijn missie in Irak in 1991.

In de regio West-Brabant zijn er ongeveer 2.400 veteranen: in Rucphen 84, in Roosendaal 500, in Halderberge 139 en in Breda 1.048.

Eén van deze veteranen wordt na de vakantieperiode geïnterviewd door Jan de Rooij in zijn programma “Race door de Tijd”.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…