VIER OP DE VIJF JONGE SCOOTERRIJDERS RIJDEN TE HARD.

Ruim vier op de vijf jonge brom- en snorfietsers rijden wel eens te hard op de weg. Daarnaast geeft een ruime meerderheid aan dat zij het te hard rijden ook leuk vinden, blijkt uit onderzoek van stichting TeamAlert. Zij deed kwantitatief onderzoek naar de risicogedragingen van jonge scooterrijders tussen de 16 en 24 jaar. Hieruit blijkt dat ruim 85% van de scooters en snorfietsen te hard rijden.
(1/3)
De redenen verschillen wel tussen de bromfietsers en de snorfietsers. Een ruime meerderheid van de bromfietsers rijdt te hard zodat ze mee kunnen rijden met het verkeer op de rijbaan, terwijl twee op de vijf van de snorfietsers te hard rijdt om niet ingehaald te worden door e-bikes of racefietsers. De jongeren zien het te hard rijden als een sociale norm: iedereen doet het, dus doen zij het ook.

(2/3)
Veel jongeren maken gebruik van een brom- of snorfiets. Zij hebben echter een hoog ongevalsrisico. TeamAlert wil scooter rijdende jongeren helpen om hen veilig door het verkeer te laten gaan. De organisatie zet zich in om jonge brom- en snorfietsers te laten inzien dat te snel rijden op een scooter gevaarlijk is, door bijvoorbeeld voorlichting te geven aan jongeren over veilig rijgedrag op de scooter.

Bron: TeamAlert. (3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…