WEEK VAN DE KLASSEBOER: BELEVEND LEREN OVER VOEDSEL.

Hoe plassen planten? Hoe kauwt een kip? Melkt een boer ook in het weekend? Dit soort spontane vragen krijgt een Klasseboer voor zijn kiezen als er leerlingen op de boerderij komen. Steeds meer schoolklassen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere basisschoolleerling een boerderijles te gunnen. Daarom organiseren de Klasseboeren in Noord-Brabant en Zeeland van 13 tot en met 17 juni 2022 de Week van de Klasseboer.

Er zit een maximum aan aantal gratis boerderijlessen, per school is één les beschikbaar dus wees er snel bij. Veel leerlingen weten niet waar het voedsel vandaan komt en wat er allemaal op de boerderij gebeurt. Om het lesaanbod van Klasseboeren op de kaart te zetten bij scholen organiseren de boeren deze themaweek. Daarbij mikken de educatieboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles in de buurt hebben geboekt.

In de Week van de Klasseboer zijn er volop boerderijlessen. Daarnaast worden vanaf die themaweek in vier windstreken van Noord-Brabant i.s.m. Jong Leren Eten Noord-Brabant tours georganiseerd. Op een ‘Klasseboer on Tour’ maken onderwijsprofessionals kennis met het werk van de educatieboer. De inspiratiebijeenkomsten zijn bedoeld voor educatieve medewerkers van een kinderopvang, basisschool, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs én voor educatieve netwerkpartner. Zij mogen zélf komen ervaren wat kinderen met al hun zintuigen beleven als ze op boerderijles komen. De tours zijn op 15 juni (regio Brabantse Wal /Zuidwest-Brabant ), 16 juni (regio Halderberge/West-Brabant), 23 juni (regio De Peel /Zuidoost-Brabant) en 5 juli (Land van Cuijk/Noordoost-Brabant). Aanmelden bij de regiocoördinator:  https://www.klasseboeren.nl/boerderijen/.

De overheid kent een Jong Leren Eten subsidie van max. €2000,- die scholen eenmalig kunnen aanvragen. Deze subsidie kan ook voor Klasseboeren worden ingezet:

 https://www.jonglereneten.nl/stimuleringsbijdrage-lekker-naar-buiten.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Next on air:

Laden...

Laden

Laden…