WERKPLEIN GAAT INBURGERAARS BEGELEIDEN.

Vanaf 1 januari 2022 begeleidt het Werkplein bij de inburgering van statushouders en gezinsmigranten; de zoge naamde nieuwkomers. Dat hebben de gemeenteraden van de zes Werkplein-gemeenten besloten. Gemeenten krijgen vanaf 2022 een regierol bij de begeleiding van nieuwkomers die moeten inburgeren en zo goed mogelijk Nederlands leren en zo snel mogelijk werk vinden.

(1/3)
Straks kunnen we veel eerder de nieuwe Nederlanders ondersteunen om een zo hoog mogelijk niveau Nederlands te leren en ze te begeleiden naar werk. Zodat ze volwaardig kunnen meedoen op de arbeidsmarkt en op het gebied van cultuur en sport. De vluchtelingen met een verblijfsvergunning –ontvangen zolang zij nog geen werk hebben een bijstandsuitkering terwijl zij actief inburgeren, de taal leren en naar werk zoeken.
(2/3)
Ook krijgen ze een training om te leren omgaan met geldzaken. Het eerste half jaar houdt het Werkplein bij hen nog de vaste lasten in op de uitkering, om rechtstreeks de rekeningen te betalen voor huur, zorgverzekering, gas, water en licht. Het doel van de Rijksoverheid is dat nieuwkomers zo snel mogelijk meedoen in Nederland.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…