WETHOUDER MARTIEN DE BRUIJN STOPT PER 1 JANUARI 2022.

Wethouder Martien de Bruijn (RVP) stopt per 1 januari 2022 als wethouder van de gemeente Rucphen. Per genoemde datum gaat hij verder als zelfstandig ondernemer. Collega-wethouders Laura Matthijssen (RVP) en Suzanne Breedveld (CDA) zullen tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 zijn portefeuille waarnemen.
Wethouder Martien was 12 jaar wethouder van de gemeente Rucphen, gedurende 3 aaneengesloten collegeperioden. In deze periode was hij als wethouder verantwoordelijk voor een breed scala aan onderwerpen. Martien de Bruijn begon zijn politieke loopbaan in 2006 als raadslid. Hij was daarmee het jongste raadslid en tevens fractievoorzitter van de RVP. Zijn nestors Nil Brouwers (grondlegger RVP) en Jos Schijven hebben hem destijds begeleid.
“Tijdens mijn jaren als wethouder heb ik mijn bijdrage mogen leveren aan vele mooie projecten. Een bijzonder project is de omleiding rond Rucphen, Sprundel en St. Willebrord, waaraan ik drie achtereenvolgende periodes heb gewerkt. De voorbereiding voor het laatste tracé is inmiddels zo goed als afgerond en kan begin 2022 worden aangelegd. Doorgaand verkeer kan nu gebruik maken van de omleiding, waardoor het bedrijventerrein goed is ontsloten en de centra van de kernen zijn ontlast van doorgaand verkeer.
Ook heb ik mee mogen werken aan realisatie van de Binnentuin. Hier zijn diverse sportieve voorzieningen samengebracht; zoals de atletiekbaan en de wielerbaan. Ook tennisvereniging Rico heeft hier een mooie locatie gevonden voor het tennis- en padelcentrum. Daarnaast heb ik het proces mogen begeleiden voor de bouw van het nieuwe zwembad in Rucphen. De bouw staat op het punt van beginnen en oplevering staat gepland voor eind 2022.
Daarnaast denk ik vol trots en met plezier terug aan bijvoorbeeld de aanleg van de Ecologische Verbindingszones en het bestemmingsplan buitengebied 2012, de portefeuille financiën in de periode 2014-2018 en de invoering van de nieuwe taken in het sociaal domein vanaf 2015.”
“Enige tijd geleden heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om na deze raadsperiode niet terug te keren als wethouder. Daaropvolgend heb ik de tijd genomen om me te oriënteren op mijn toekomstige loopbaan, omdat ik graag het initiatief aan mezelf houd. Inmiddels heeft dit initiatief dusdanig vorm gekregen dat ik me met ingang van 1 januari aanstaande volledig wil gaan richten op mijn nieuwe onderneming: West Brabant Prefab. Mijn huidige portefeuille (o.a volkshuisvesting
economische zaken, sport, toerisme en recreatie, werk en inkomen) wordt tot aan de vorming van een nieuw College overgenomen door mijn collega-wethouders Laura Matthijssen en Suzanne Breedveld” besluit De Bruijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…