Wethouders De Bruijn en Lazeroms helpen mee met NL Doet

Op 15 en 16 maart 2019 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NL Doet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds organiseert de actie. Ook de wethouders Martien de Bruijn en René Lazeroms helpen mee.
Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NL Doet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving. Het zet vrijwillige inzet in de spotlights.

Samen aan de slag
Overal in het land vinden leuke vrijwilligersactiviteiten plaats. De activiteiten zijn heel divers. Op de website www.nldoet.nl is een overzicht van alle activiteiten in het land te vinden.

Ook in Rucphen gaan we aan de slag
Ook in Rucphen gaan vrijwilligers aan de slag. Er zijn diverse activiteiten. Denk aan het opknappen van het natuurbelevingspad De Posthoorn, het verrichten van klusjes buiten bij het scoutinggebouw De Molenberg, een welnessmiddag voor de bewoners van centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers of het schilderen van deuren van de kleedkamers bij RKVV Schijf. Inwoners die willen meehelpen bij één van de activiteiten kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl. Op deze website vind je ook een compleet overzicht van alle activiteiten in de gemeente Rucphen.

Heemtuin
Wethouder Martien de Bruijn helpt vrijdag 15 maart bij de Heemtuin. In de Heemtuin wordt een belevingsbos gecreëerd voor de jeugd, door o.a. een zgn. blote voetenpad aan te leggen. Via verschillende halteplekken maakt de jeugd kennis met onderdelen van de natuur. Ook komt er een nieuw vossenhol. Het huidige vossenhol is aan vervanging toe.

Ommetje de Achterhoek
Wethouder René Lazeroms gaat aan de slag met het Ommetje de Achterhoek. Zo helpt hij bij het opschonen van het wandelpad en het snoeien van struiken en bomen langs het ommetje. Ook maakt hij zich nuttig met het plaatsen van drie insectenhotels en het neerzetten van een educatief informatiebord.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 23 juli 2024

Last on air:
17:11 Kalin Twins with When (02:22)
17:13 Jingle with Couleur Locale Midweek (00:16)
17:14 Silver Convention with Fly Robin Fly (03:03)

Now on air:

Reo Speedwagon with Keep On Loving You

Next on air:
17:20 Highway with Huil Maar Niet (02:58)
17:23 J-Jingle with Sweeper 1064 altijd nieuws altijd muziek (00:14)
17:23 Nelis Heesbeen with Speel Nog Een Keer (03:34)

Laden...

Laden

Laden…