XTC-lab midden in woonwijk Sint Willebrord.

SINT WILLEBRORD – Een groot XTC-lab is ontdekt aan de Kaaistraat in Sint Willebrord. Het lab was ingericht voor grootschalige productie. De 69 jarige eigenaar H. B. is opgepakt. H. B. is met zijn aannemersbedrijf de eigenaar van het pand welke ook via achterliggende straat “Geraniumstraat” toegang heeft tot het pand. De politie heeft ook in zijn woning aan de Hazelaarstraat onderzoek gedaan. Deze woning bevindt zich slechts honderd meter verderop.

De buurt is geschrokken door de grote vondst op het terrein. “Er was wel bedrijvigheid maar dit hadden we nooit verwacht” zegt een buurtbewoner tegen TV Krant.

Ontmantelen
Het lab wordt nader onderzocht en geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen ontmanteld en vernietigd.

Gevaar
Een drugslab midden in een woonwijk brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler.

Aanpak
Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen over het aantreffen van het drugslaboratorium: “De politie heeft vanmorgen heel kordaat gereageerd. We zijn blij met deze krachtige aanpak. Zo werken we samen met politie en andere partners aan een veilige gemeente voor onze inwoners”.

Het bericht XTC-lab midden in woonwijk Sint Willebrord. verscheen eerst op TV Krant West Brabant.

Source: TV Krant 2017

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Gloria - The Last Seven Days

Laden...

Laden

Laden…