ZESDE KLASSERS VAN DE HALSCHOOL UIT ST. WILLEBRORD HIELDEN REÜNIE

Zaterdagmiddag 18 juni hielden 8 voormalig zesde klassers van de Halschool, in de Pastoor Palsstraat uit St. Willebrord samen met hun partners een reünie. Het was voor de tweede keer na 5 jaar dat de groep bij elkaar kwam om dit te herhalen. De klas had in die tijd maar 18 leerlingen en in de loop der jaren zijn er helaas al 4 van de ex-leerlingen overleden. Omdat een aantal niet mee kon doen was de groep klein, maar uiterst gemotiveerd naar de Heidestede gekomen om daar te verzamelen voor een fietstocht door ons mooie West-Brabantse landschap.

Van de Heidestede ging de eerste etappe naar de Heidemolen gelegen tussen Rucphen en Bosschenhoofd. Enkele oud-leerlingen waren niet in het bezit van een e-bike, die zaten al te wachten bij de molen op de rest van de groep. Op het terras werd een plaatsje gezocht en werd men voorzien van een drankje, het kwik was inmiddels al aardig gestegen tot boven de 30 graden.

Na het maken van een groepsfoto was het tijd om in karavaan te vertrekken naar het Ossekopke. Dat was voor velen een weerzien met de plaats waar de zesde klassers in die tijd wel eens op kamp geweest waren. Omdat het erg warm bleef werd ook daar een verfrissing gedronken waarna het gezelschap binnendoor een route fietsten die langs de bekende Strontpaal liep. Bij het grenswachtershuisje werd nog even stilgestaan bij het feit dat de grenswacht bij hoge nood wel eens achter die grenspaal ging zitten. Als dubbelzijdig toiletpapier werd toen vaak een bosje gras gebruikt.

Vol goede moed trok het gezelschap daarna per fiets verder met als eindstation het Pannenhûske. Daar werd op het terras nog wat gedronken en haalde men herinneringen op. Als afsluitstuk was er een koud en warm buffet wat eenieder zich goed liet smaken. Tegen 20.00 uur was het tijd om weer huiswaarts te keren en keek iedereen zeer tevreden terug op een mooie dag.

foto’s zijn gemaakt door: Ko van Nispen, Walter Jaspers en Peter Mensen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
16:29 Hitladder Top 20 with Nieuw in de Hitladder Top 20 (00:03)

Now on air:

with

Next on air:
16:33 Wipe Outs with Aan De Rand Van Het Groene Woud (03:30)
16:36 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 3 kort (00:05)
16:36 Vrolijke Vagebonden with Sophietje (03:13)

Laden...

Laden

Laden…