ZONNESTROOM NEEMT FORS TOE IN GEMEENTE RUCPHEN.

Huishoudens in Rucphen produceren steeds meer zonnestroom, zo blijkt uit gegevens van het CBS. Steeds meer woningeigenaren leggen zonnepanelen op het dak en deze wekken bij elkaar steeds meer stroom op. Het totale vermogen van de zonnepanelen op woningen in Rucphen was vorig jaar 4.185 kW. Een groei van 45% ten opzichte van 2018. Dit komt overeen met het energieverbruik van circa 1100 huishoudens.
(1/3)
Inwoners van de gemeente Rucphen produceren samen steeds meer Zonne stroom. Het totale vermogen van particuliere zonnepanelen lag in 2019 op 4.185 kilowatt. Het totale vermogen nam sinds 2017 toe met 120%. Landelijk groeide het totale vermogen gemiddeld met 92%. De gemeente met het grootste vermogen aan zonnepanelen zijn Utrecht – Groningen en Eindhoven.

( 2/3)
Redenen voor de opmars van Zonnepanelen zijn dalende prijzen van de installaties en een stijgend vermogen per paneel. Dit resulteert in een kortere terugverdientijd. Trends als elektrisch rijden, en meer thuiswerken zorgt ervoor dat de vraag naar elektriciteit toeneemt. Consumenten kunnen de BTW over de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen via de Belastingdienst.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…