ZWARTE SCHUUR PANNENHOEF OPEN VOOR BEZOEK

Tussen Rijsbergen, Zundert, Etten-Leur en Sprundel ligt een uniek en waardevol natuurgebied van ruim 700 ha. Bos, vennen, lanen, beken en bloemrijke weilanden typeren de Pannenhoef. Middenin de Pannenhoef staat de Zwarte Schuur. Deze is door Brabants Landschap ingericht als Buitenlokaal. Iedere derde zondag van de maand van april t/m oktober is de Zwarte Schuur geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

In de Zwarte Schuur is een kleine tentoonstelling en draait een natuurfilm over de Pannenhoef. Een gids verzorgt om 11.00 uur en 14.00 uur een rondleiding. Er is veel te zien en te horen in het bos. De gids kan er van alles over vertellen. Er wordt heerlijk brood gebakken in het kleine bakkershuisje. Jan Hop, voor velen “de Boswachter” zal een doorlopende demonstratie wilgenmanden vlechten geven.

Kinderen kunnen er op uit met de app Vossenstreken! Een superleuke wandelapp voor gezinnen die houden van een avontuurlijke en knotsgekke wandeling. Parkeren: bij één van de drie parkeerplaatsen: Het Vaartven (Pannenhoefsebaan), De Bak (Ettensebaan), de Ganger (Panhoefweg) en Lokkerberg (Oosteindseweg). Dan is het ong. 0,5 tot 1 km. lopen naar de Zwarte Schuur.
Adres: Pannenhoef 4, Rijsbergen.

foto’s: Ria de Schutter

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…