100.000 MENSEN WAARSCHUWDEN VIA CORONAMELDER

100.000 mensen die positief zijn getest op corona waarschuwden via CoronaMelder anderen hierover. Dit blijkt uit cijfers van de GGD. Prof. dr. Wolfgang Ebbers doet onderzoek naar CoronaMelder en is tevreden met het resultaat: “Deze mijlpaal toont aan dat steeds meer mensen bereid zijn de app te gebruiken. Belangrijk, zeker nu we weten dat de Britse variant van het virus nóg besmettelijker is.

(1/3)
De GGD ’en in Brabant hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 13.831 coronatesten gedaan. Inmiddels downloadden al bijna 4,5 miljoen mensen CoronaMelder. Van de app-gebruikers die zich na een melding laten testen, blijkt één op de tien daadwerkelijk besmet. De afgelopen weken spoorde CoronaMelder in totaal zo’n 1.500 mensen op die geen klachten hadden, maar wel waren besmet.
(2/3)
Kijk op www.coronamelder.nl voor meer informatie over CoronaMelder. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.

Bron: rijksoverheid.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frank Masmeijer - We Moeten Door

Laden...

Laden

Laden…