17E EDITIE NATIONALE PANNENKOEKDAG

De 9-jarige Anniek Verbunt en Cas Wolters luiden op vrijdag 8 maart het landelijke pannenkoekfeest in. Samen bakken zij op basisschool De Achtbaan in Eindhoven de eerste pannenkoek. Voor deze 17e editie gaan zo’n 85.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland aan de bak voor ouderen. De belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met zelfgebakken pannenkoeken is nog nooit zo groot geweest.

Dit jaar doen een recordaantal van 1.715 scholen mee. Tijdens het bakfeest worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt in het zonnetje gezet. Dat kinderen ouderen een warm hart toedragen, blijkt uit allerlei extra activiteiten die scholen dit jaar organiseren. Dankzij het enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft deze dag ongekend populair.

Nog nooit is de belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement zo groot geweest. Daarvoor krijgt elke school een gratis startpakket met Koopmans-pannenkoekenmixen voor circa 100 pannenkoeken, Blue Band vloeibare margarine, tafelkleden, servetten, koksmutsen, placemats en slingersjablonen. Scholen die dit jaar voor het eerst meedoen, ontvangen ook twee Tefal-pannenkoekpannen.

Foto’s Pannenkoekdag 2024.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…