18 MAART LANDELIJKE OPSCHOON DAG NOORD-BRABANT

Vandaag vindt de 21e editie van de Landelijke Opschoon dag plaats. Meer dan 37.000 aangemelde ‘Supporters van Schoon’ delen deze dag dezelfde missie: zorgen dat Nederland schoon wordt én blijft. Dit doen zij tijdens 3.182 aangemelde opschoonacties en schoongebieden door heel Nederland en zo ook in Noord-Brabant. Zo worden de wateren opgeschoond door suppers en worden er plogtochten georganiseerd.

Ook de stranden, bossen, parken, sportclubs en straten worden ontzien van zwerfafval. Kortom, heel Nederland krijgt een voorjaarsschoonmaak. Het thema van dit jaar is: ‘Wat pak jij op?’ Hiermee benadrukt initiatiefnemer Nederland Schoon het letterlijk oprapen van zwerfafval op straat en stimuleren zij heel Nederland om een actie op te pakken.

Nederland Schoon roept jong en oud op om vandaag een opschoonrondje te lopen. Daarnaast doen meer dan tientallen toonaangevende partijen zoals Cloetta, Domino’s, McDonald’s, Pathé en Zeeman mee die vandaag met medewerkers en/of hun klanten uit de buurt hun omgeving opschonen. Een actie of schoongebied aanmaken kan nog steeds via: www.nederlandschoon.nl 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…