210 TEAMS AAN START 33E ROPARUN MET PINKSTEREN

Dit jaar nemen 210 teams deel aan de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel. Dat bleek woensdag 31 januari nadat de inschrijfperiode werd gesloten. Het geld dat met dit evenement wordt ingezameld, wordt ingezet om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken. Het evenement vindt dit jaar plaats in het pinksterweekend van zaterdag 18 t/m maandag 20 mei.

Terug is de Franse route, met startplaats het plaatsje Clastres, zo’n 150 km. van Parijs. Ook is er een Nederlandse route, waarbij gestart wordt vanuit Enschede, Evenementenlocatie Vliegveld Twente. Beide routes zijn ca. 550 kilometer. 2e Pinksterdag finishen alle deelnemers op de Coolsingel in Rotterdam. Veel teams zijn al maanden bezig met geld inzamelen en anderen over de Roparun te vertellen.

Niet alleen teams kijken er naar uit, overal in Frankrijk, België en Nederland zijn bedrijven, comités en verenigingen bezig om een prachtig onthaal voor de deelnemers te organiseren. “Nu is het aan ons zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om hen langs de route aan te moedigen’’, vertelt directeur Lesly Wolters. Vorig jaar haalden meer dan tweehonderd teams bijna vier miljoen euro op.

foto: Stichting Roparun Marco Teljeur

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Enrique & Co - Leve De Liefde

Laden...

Laden

Laden…