214 SCOUTS UIT NOORD-BRABANT NAAR ZUID-KOREA

Bijna 2.000 Nederlandse scouts vertrekken in 2023 naar Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. Hier komen ruim 50.000 scouts uit meer dan 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring. Uit Noord-Brabant vertrekken 214 jonge scouts deze zomer naar Zuid-Korea.

De 1250 jeugd deelnemers vormen samen met 700 vrijwilligers de Nederlandse afvaardiging voor deze World Scout Jamboree. Alle jeugd deelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen en heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 jonge scouts en 4 begeleidende stafleden. Er staan een aantal kennismaking weekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis.

In 1937 en 1995 werd de World Scout Jamboree in Nederland georganiseerd. Nu organiseert Zuid-Korea deze Jamboree van 1 t/m 12 augustus 2023. Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door Zuid-Korea maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugd deelnemers.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…