2ND LIFE FASHION SHOW IN GEMEENTEHUIS

Stomverbaasd kwamen dinsdagmiddag mensen het gemeentehuis binnen. In de hal was een Life Fashionshow. Leerlingen en leraren van het Munnikenheide College en medewerkers van Kledingbank Rucphen showden er tweedehands kleding. Ingrid Schoenmakers teamleider van de school en wethouder Suzanne Breedveld vertelden bij de presentaties op de catwalk. De hippe en duurzame kleding dwong bewondering af.

Begeleid door Miriam Jacobs, docent Milieu, Hergebruik en Duurzaamheid, bereidden de leerlingende show voor. Bij de Kledingbank kleding uitzoeken was een belevenis. De tieners kozen ook de muziek bij de show en verzorgden de visagie. Vooraf maakten ze een flyer en richtten vitrines in. Er hingen kunstwerken van gerecycled materiaal. Burgemeester en andere kijkers toonden veel lof voor het project.

De thema’s Milieu/Hergebruik/Duurzaamheid en Bestaanszekerheid stonden centraal. De leerlingen deden diverse ervaringen op bij de Kledingbank en de Kringloper. Verteld werd dat in een topmaand 400 zakken kleding bij de Kledingbank binnenkwamen. De Rucphense Kledingbank kent maandelijks tussen de 200 en 250 klanten. Jacobs: ‘’Het samenspel tussen Overheid, Ondernemers en Onderwijs is zeer zinvol”.

Life Fashion show foto’s: T.vd S.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
15:04 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
15:05 J-Jingle with Uuropener goedemiddag altijd nieuws altijd muziek (00:12)
15:05 Christina Loreena with Hemel Zonder Sterren (02:52)

Now on air:

with

Next on air:
15:09 Edwin Verstraten with Hitladder Top 20 (02:43)
15:12 Boaz with First Round' s On Me (03:52)
15:16 Four Tops with Bernadette (02:55)

Laden...

Laden

Laden…