65 JARIG BESTAAN VOOR KBO RIJSBERGEN

De KBO (Katholieke Bond van Ouderen) in Rijsbergen bestaat dit jaar 65 jaar. Dit is het perfecte moment om met het bestuur terug te kijken op de afgelopen jaren, en vooruit te blikken op wat  komen gaat.

Jan Aarts is trots op het huidige bestuur van de KBO. “We hebben zes nieuwe bestuursleden,” vertelt hij, “waar inmiddels een aantal vrouwen bij zijn, het bestuur is ook jonger geworden.” Dat is goed want de KBO wordt nog teveel gezien als de bejaardenbond. “We zijn veel meer dan dat,” zegt hij. “De KBO werkt hard om dat imago te veranderen, de organisatie wil er zijn voor álle gepensioneerden.

De KBO doet haar best om zowel de wat jongere- als oudere doelgroep van activiteiten en hulp, zoals assistentie met de boekhouding, te voorzien. Daarvoor werken we veel samen met de gemeente. Voor veel mensen is dat erg belangrijk, omdat ze niet goed weten hoe ze bepaalde dingen moeten regelen”. De organisatie is druk bezig met het werven van nieuwe leden. Dat blijkt goed te lukken. In de afgelopen maanden zijn er al 30 nieuwe leden bijgekomen. Hierdoor heeft de KBO-afdeling nu 471 leden. Het 65-jarig jubileum wordt dit jaar ook gevierd. “Dit doen we tijdens de kerstviering,” vertelt Jan.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Stimmung Mit Peter - Ein Festival Der Liebe

Laden...

Laden

Laden…