Verslag en foto’s festiviteiten 75 Jaar bevrijding Zegge

ZEGGE – Op 30 oktober is het precies 75 jaar geleden dat Zegge werd bevrijd door de Timberwolves. Dit waren Amerikaanse soldaten. De herdenking werd op 25 en 26 oktober groots gevierd in het dorp. Alle verenigingen uit Zegge werkten hieraan mee. Het begon met het ophalen van de bevrijdingsfakkel door de kinderen van de basisschool Mariadonk. Zij haalden deze fakkel op bij het oorlogsmuseum in Achtmaal.

De fakkel werd daarna naar de parachutisten van ENPC op Breda International Airport gebrahct. Hiervandaan stegen zes parachutisten op om met de fakkel te landen op een weiland in de Hoefstraat. Dit was het startsein voor de Bevrijdingsmarathon. Deze ging door tot zaterdagnacht.

Op vrijdagavond was er een Halloweentocht voor de kinderen. Deze werd georganiseerd door Zeggkids en VV DIOZ. Hier kwamen 140 kinderen naar toe om deze griezelige tocht mee te maken. Daarna werd de fakkel overgedragen aan de tamboers die een rondje door Zegge liepen en een kleine show op het dorpsplein gaven. Vervolgens werden de activiteiten voortgezet in Kerkzicht. Daar werden een aantal rondes bingo gespeeld met aansluitend daarop een biljart- en darttoernooi. Ook hierbij zat het café de hele nacht vol.

Bij tennisvereniging Hooghei werd een nachttoernooi gespeeld . Hier werd ‘glow in the dark’-tennis gespeeld. Na een goed ontbijt in het café ging men 9 kilometer wandelen wat werd georganiseerd door de plaatselijk KBO. Ook hierbij een mooie opkomst van 60 mensen.

Na een lekker bakje koffie en een koek in Mariavaart was het de beurt om lekker te ontspannen bij Petra Janssen voor een Yoga les. Na de middag was het de beurt weer voor de kinderen die mee konden doen bij een dans demonstratie van kids voor Fun. Daarop aansluitend was er een vossenjacht die gedaan kon worden door heel het gezin. Deze werd georganiseerd door de Stichting Kinderkarnaval Zegge. Ook hierbij was er een mooie opkomst van 80 mensen.

Om 4 uur werd het monument onthuld. Initiatiefnemers hiervoor waren Jan Vergouwen en Piet van den Oever. Bij deze onthulling waren namens de gemeente Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en Wethouder Laura Matthijssen aanwezig.

Om 19:00 begon het bevrijdingsconcert in gemeenschapshuis De Nieuwenbergh, dat werd georganiseerd door harmonie St Cecilia. Hierbij werkten aan mee het tamboerskorps, het gemengd zangkoor, zanggroep Melody , het KBOZ Koor en the Small Village Dancers. Tijdens de optredens waren er ook filmpjes te zien van mensen uit Zegge die zelf de oorlog hebben meegemaakt.

De avond werd afgesloten met een afterparty in café Kerkzicht.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:06 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)
10:20 Dijk with Ik Kan Het Niet Alleen (03:54)
10:31 Blof with Alles Is Liefde (03:26)

Now on air:

with

Next on air:
10:34 Freddy Breck with Rote Rosen (02:45)
10:37 Jannes with Zeg Het Mij Nog Maar 'N Keer (03:09)
10:40 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 2 (00:02)

Laden...

Laden

Laden…