9 AUTO’S VERWOEST 5 WONINGEN ONBEWOONBAAR BREDA

De brand woensdagavond 28 december in de parkeergarage onder een wooncomplex aan de Mgr. Zwijsenstraat in Breda was niet het 1e incident in de buurt. Voorgaande zaterdag ging in de garage al een auto in de fik en eerder was er ook brand in een afvalcontainer die naast het complex stond, zeggen bewoners van het complex en daaraan grenzende woningen. Eerder deze week werd de ruit van een personenauto ingeslagen. Bij de brand zijn 9 auto’s volledig vernield. Vijf appartementen boven de garage zijn door de brand onbewoonbaar geworden.

Voor bewoners en buurtbewoners staat vast dat de brand woensdagavond is aangestoken, maar ze tasten in het duister over de identiteit van de dader(s). Er zijn 6 bewoners met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd omdat zij schadelijke rook hebben ingeademd.

Het onderzoek naar de brand loopt, maar volgens een woordvoerder kan er nog niets gezegd worden over de oorzaak van de brand en over een verband met de eerdere incidenten. “We zien rond deze tijd van het jaar wel vaker dat er veel branden zijn. Dat heeft alles te maken met het afsteken van vuurwerk. Wat de oorzaak van deze brand in de parkeerkelder is, weten we nog niet”.

Bron: BN de Stem

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Kinderen Voor Kinderen - Meidengroep

Laden...

Laden

Laden…