Ingrediënten: 20 gram verse gist, 2 ½ dl. Lauwe melk, 250 gram tarwemeel, 50 gram krenten, 50 gram rozijnen, 20 gram suiker, 25 gram boter, 1 eidooier, sap van een halve citroen, 2 gram zout, frituurolie, gestampte suiker.
Bereidingswijze: Maak de gist aan in een kopje lauwe melk. Maak een stevig beslag van het meel, de melk, krenten, rozijnen, de suiker, de boter, eidooier, het citroensap, en het zout. (1/3)
Besla het beslag met de achterkant van een grote houten lepel tot alle klontjes eruit zijn. Laat het beslag op een lauwe plaats, afgedekt met een schone theedoek, 1 uur rijzen. Voor het bakken verhit je de frituurolie tot ongeveer 180 graden. Pak twee eetlepels en doop ze even in het frituurvet; hierdoor blijft het beslag niet zo plakken. Vorm tussen deze eetlepels een bergje beslag. Bak ze met ongeveer 5 à 6 tegelijkertijd goudbruin en gaar in 5 à 6 minuten.
(2/3)
Keer ze halverwege de baktijd. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met gestampte suiker.
EET SMAKELIJK
(3/3)
Bron: TV Krant feed